5 TIPS ABOUT AORT ANEVRIZMALARıNıN KAPLı STENTLER ILE KAPATıLMASı TEHLIKELI MI YOU CAN USE TODAY

5 Tips about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması tehlikeli mi You Can Use Today

5 Tips about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması tehlikeli mi You Can Use Today

Blog Article

Abdominal aort anevrizmalarının endovasküler tamirinde Anaconda stent greft ile erken ve orta dönem sonuçları

Baskı etkisi: Anevrizma belli bir boyuta ulaşınca çevredeki dokulara baskı yapar ve bazı belirtilere neden olur. Bu belirtiler anevrizmanın yerleşim yerine göre değişir.

Çeşitli hastalıklar ve durumlar aort duvarının bir kısmının bozulmasına ve anevrizma oluşumuna neden olabilir. Bu nedenler şunlardır:

İşte böyle durumlarda hasta cerrahiye girmek üzere hazırlanırken bile tanıyı doğrulamak için speedy ultrason yöntemiyle hasta hızlıca değerlendirilebilir.

Kalp damar hastalıkları arasında yer alan aort anevrizmaları, özellikle daha tehlikeli bir sağlık durumunu ifade ediyor.

“Stent takılan kişinin kalp kasında önemli bir hasar yoksa -ki bu, kalp fonksiyonlarının tamamen normale yakın olduğu anlamına gelir- normal aktivitelerini herkes gibi yapabilir.

Stent takıldıktan sonra düzenli doktor kontrolleri, stentin işlevselliğinin korunması ve olası komplikasyonların erken tespit edilmesi açısından kritik öneme sahiptir.

Aort anevrizmasının tedavisinde temel olarak Detay ele alınan unsurlar olarak şunları sıralayabilmekteyiz;

Yeni nesil ve “dallı” olarak tabir edilen stent greftler, böbrek atardamarlarını da içine alan anevrizmalarda kapalı yöntemle tedaviyi mümkün kılmakta ve ameliyat sonrası oluşabilecek problemleri de en aza indirmektedir. Stent-greft teknolojisi sayesinde, artık normal anevrizma ameliyatlarından çok daha fazla riski bulunan karın içi anevrizma operasyonları başarıyla yapılmaktadır.

Bilhassa arterlerin intima advertı verilen tabakalarında rastlanılan bu plaklar genel olarak; abdominal  atardamarlarında, kroner arterlerde, alt torasik arter damarında, alt ekstemite arterleri ve karatis arterlerinde oluşmaktadır. Aterom plakları ilk başlarda sarımsı renkte yumuşak, lipitlerdir. Zaman içinde dibro kalsifik plak  haline dönüşmektedir.

Yaşlı ve eşlik eden sağlık sorunları olan hastalar için uygunluk: TAVI, yaşlı hastalar ve eşlik eden sağlık sorunları olan hastalar için daha iyi bir seçenek olabilir.

→  Sitemizi ziyaret etmeden önce aşağıda yazılı kullanım ilkelerini mutlaka okumanızı öneririz. Bu şartları kabul etmeniz halinde sitemizden faydalanırken kurallarımıza uymanız yararınıza olacaktır. Lütfen Kullanım İlkelerimizin tamamını okuyunuz.

Röntgen ışınlarına maruz kalma: Balonlu anjiyo işlemi sırasında röntgen görüntüleme kullanılır ve bu da hastanın bir miktar radyasyona maruz kalmasına neden olabilir.

Genetik yatkınlığın kalp krizi riskini etkileyebileceği bazı mekanizmalar vardır. Örneğin, kalp damarlarının sertleşmesine ve tıkanmasına yol açan ateroskleroz gelişimi genetik faktörlerle ilişkilendirilebilir.

Report this page